Dag 8 – Innspilling av vokal

av olavlarsen

Denne dagen har jeg ventet lenge på. De fleste instrumentene er lagt på og vi kan endelig synge. Med meg på vokal har jeg selveste Anita Bekkeheien. Og det er faktisk første album vi gjør med Anita som fullt bandmedlem (hun sluttet å motta hyre en gang i slutten av 2011). Merk dere at Memory Lane, vårt forrige album, ble spilt inn allerede i 2010/2011.

At Anita legger på vokal på mine sanger er et privilegium:

Anita Bekkeheien Synger

Jeg har virkelig blitt avhengig av denne fantastiske stemmen. Uten å skryte av min egen stemme synes jeg uansett våre stemmer sammen til tider skaper en magisk stemning. At våre kjære og trofaste lyttere ved flere anledninger har trukket paralleller til Gram Parsons og Emmylou Harris er jo bare for godt til å være sant!

Klippet over er tatt mens Anita prøver å finne en andre stemme som kler vokalsporet jeg akkurat lar lagt på. I klippet under derimot synger Anita sangen «Musikk», hentet fra platen Månesyll & Tonegull. Teksten er skrevet av Torvald Tu mens vår gode venn Torstein Obrestad står for melodien:

Mikrofon til opptak av vokal:

På vokal brukte vi en Neuman CMV563 med M7S kapsel via en Universal Audio 1176 kompressor. Noen sier jeg banner i kirka når jeg kaller CMV563 for en Neuman. Disse ble egentlig laget, mellom 1956 og 1971, av Microtech Gefell. Med andre ord snakker vi vintage så det holder (selv om den ble relansert i 2011). Mer om Neuman vs. Gefell her. Det sies at disse mikrofonene i god stand låter bedre enn det meste, og den blir ofte sammenlignet med flaggskipet, og kanskje verdens mest etterlignende mikrofon, nemlig Neuman U-47. Dessverre er det umulig å dobbeltsjekke kvaliteten på det som er å finne av CMV563 på ebay og lignende nettsteder. Tatt prisen i betraktning kan det derfor være litt  risiko å anskaffe seg en uprøvd.