Dag 9 – Innspilling av fele

av olavlarsen

Vi nærmer oss slutten av innspillingen og jeg har gledet meg lenge til å ta opp fele. På innspillingen av dette albumet hadde jeg bestemt meg for å ta fele helt til slutt når det meste var gjort. Ikke av noe annen grunn enn at erfaringen fra pre-produksjonen pekte meg i den retningen.

Lillian Fele

Planen var å legge fele på fem sanger. I stedet endte jeg opp med å trenge ekspertisen til Lillian Hodne på hele åtte kutt. Det ene sporet, som jeg var usikker på om skulle bli med eller ikke, ble bokstavelig talt reddet av felespillet til Lillian. Sangen fikk en ny vri og dimensjon som løftet den ut av faren for å bli et «outtake«.

Jeg er ikke så flink til å beskrive stilen til en gitt utøver, spesielt ikke på et instrument som fele. Om jeg allikevel skulle prøve å beskrive stilen til Lillian må det bli at hun spiller klart, melodiøst og tydelig. Faktisk så tydelig at jeg automatisk nynner med, som om jeg har hørt melodien før, men uten at jeg egentlig i utgangspunktet hadde vært i stand til å nynne den samme melodien på egenhånd. Rett og slett nydelig! Dette blir fantastisk fint!

Info om mikrofon til opptak av fele finnes her.