Dag 11 – Innspilling av Dobro

av olavlarsen

Å få besøk av Arne Skage Jr. var intet mindre enn en ære. Arne er fra Flekkefjord og har har vært aktiv på den norske musikkscenen i over tretti år. Vi ble først «kjent» med hverandre via MySpace for nøyaktig ti år siden. Faktisk i forbindelse med utgivelsen av Gospel & Drinking Songs. Allerede den gang lekte vi med ideen om å få til et samarbeid. Det skulle altså ta ti år men det var verdt det 😉

Arne Skage Jr 1

Arne Skage Jr. har spilt ulike slide-instrumenter og elektrisk gitar med Roy Rogers, Thomas Dybdahl, Jørn Hoel, Thulsa Doom, Bjarne Brøndbo, Eriksen og ikke minst Reidar Larsen og Svein Tang Wa, bare for å nevne noen. Og nå er The Alabama Rodeo Stars også del av denne flotte listen. I skrivende stund er han godt i gang som produsent for Myrull sitt kommende album. Følg prosessen på hjemmesidene til Arne her.

Mikrofonen vi brukte er av typen Neumann CMV653. Dette er den samme mikrofonen som ble brukt på vokal og fele.

Arne Skage Jr 2

Dobroen er av det høyst eksklusive merket Watson kjøpt på Sagevik Kvadrat i 1991. Dette var den første squarenecken Arne kom over i Rogaland. Et relativt billig instrument men med nydelig tone. Samme instrument ble brukt på alle Eriksen platene Arne spilte på (unntatt den første). Det er altså samme instrument vi hører på f.eks «Kanarifoggelens sang«. Her er et lite klipp fra studio: