«Jesus Will Save You» – Ny Singel

av olavlarsen

jesus-will-save-you-single

Den gospelinspirerte roots-musikken har ikke hatt et sterkt fotfeste i Norge. Dette er egentlig rart, for temaene som Olav Larsen & The Alabama Rodeo Stars leker med er sterkt forankret i den pietistiske arven i vår region. Det er arvesynd og fortvilelse, mørke og desperasjon. Men glimt av håp, og forsoning gjennom tro.

På mandag den 3. oktober slipper bandet den første singelen, «Jesus Will Save You», fra det kommende albumet, «Gospel For Non-Believers». Spillegleden vi kjenner fra konsertopplevelser med gjengen er tydelig i det lune, direkte lydbildet. Med drevne musikere og klokkeklar koring loser Larsen oss gjennom sin musikalske sjelesorg.

Olav Larsen kaller seg selv en country-puritaner. Han har en rett fram tilnærming, og en dyp respekt for sine forgjengere. I låten hører vi ekko fra Appalachia og de kosmiske rebellene på1960 og 70-tallet.

Som albumtittelen beskriver tar Olav Larsen & The Alabama Rodeo Stars for seg sjangeren fra et ikke-religiøst ståsted. Sekulær gospel er likevel ingen motsetning. Troen på Jesus og djevelen som mytologiske figurer er der selv om gudstroen er fraværende. Og selv hedninger kan bli salige.

Gospel betyr ”gode nyheter”, og dette er en god nyhet vi har ventet på.

Karen O Grapes