«My Old Friend Jesus» – singel ute

av olavlarsen

A photo by Lukas Budimaier. unsplash.com/photos/6cY-FvMlmkQ

«Jesus i en cowboyhatt» av Levi Henriksen:

Min yndlings historie i Bibelen har alltid vært der disiplene treffer en horekvinne ved en brønn, og sporenstreks strener av gårde til Jesus for å spørre om de skal steine henne. «Det kan dere godt», svarer Jesus. «Men da vil jeg at den som er uten synd skal kaste den første stein». Vel, det ble ikke noen steinkasting på disiplene den dagen, og nettopp den beretningen er på mange måter en god innfallsvinkel til Olav Larsen & The Alabama Rodeo Stars nye singel: «My old friend Jesus». En ytterst soulfull countrysalme som setter tankene hen på to kjente jødiskamerikanske musikere som begge har hatt sin egen tilnærming til countrymusikken; Kinky Friedman og Leonard Cohen, med andre ord alvorlig humor eller humoristisk alvor. Sangen starter vemodig sakralt som noe av de fleste av oss har hørt mange ganger ved gudstjenestetid søndagsmorgen, før teksten plutselig skeiner avgårde mot lørdagskveld og møte med en noe forfrisket Jesus, som akkurat som i Cohens «Suzanne» er noe desillusjonert. Hvorpå fortelleren kommer inn på noe vesentlig ved det å tro, nemlig hvordan vi hvert år feirer nasareerens fødsel gjennom å fornekte det meste av alt det gode han sto for.

Olav Larsen er av Norges aller mest troverdige countrysangere, og med «My old friend Jesus» treffer han planken klokkerent med en sang som veldig fort kunne tippet over parodien.

En av Johnny Cashs mest kjente gospelalbum het «A believer sings the thruth». Mitt forslag er at neste plate med Olav Larsen & The Albama Rodeo Stars bør hete «A sinner sings the thruth».